RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig fiesta i Pamplona

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
På tre dager har oksene sendt 26 personer til sykehus i Pamplona. Se bilder og video fra løpet.

Skadene påvirker stemningen i den nordspanske byen minimalt. Pamplona flommer i disse dagene over av spanske og utenlandske turister fascinert av oksegalskapen under San Fermín-festivalen.

Se video og bildekarusell nederst i saken

Spanske myndigheter regner årlig med rundt 35 personer skadet under feiringen i Pamplona.

Okseløpene i San Fermín er verken de eldste eller de mest spektakulære. Likevel regnes de som de største og meste kjente av de spanske festene.

Søndag gikk okseløpet unna på 2 minutter og 20 sekunder. Sju personer ble sendt til sykehuset med lettere skader. Skaderapporten fra mandagens løp teller foreløpig seks skadde.

San Fermín startet 7. og vare til 14. juli. De fleste turistene kommer fra USA og Australia.

Høydepunktene i løpet finner du her:

-Santo Domingo-bakken: Kan se ut som slette, men i virkeligheten er partiet oppover. Oksene på rundt 600 kg klarer å løpe opp mot 40 kilometer i timen. De fleste alvorlige skader skjer her. De nordspanske veteranene løper som regel foran resten av massen.

-Estafeta-svingen: Her sporer toget av. En skarp sving forårsaker alltid fall. De meste spektakulære bildene blir tatt her, men selve løpet opplever her et dødt punkt.

-Estafeta gaten: Etter den farlige svingen kommer drømmesprinten for løperne. Et langt og rett fram parti uten fortauskanter. Farten er lavere men faren fortsatt høy siden oksene sjeldent kommer hit samlet og gata er veldig trang for hundrevis av løpere.

-Telefónica-partiet: Oksene er slitne etter nesten 800 meter full løping. Men partiet går litt nedoverbakke og oksene er ikke samlet lenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere