RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig fôr også i Belgia

Sist oppdatert:
Det er funnet kadmium-forurenset fôr også i Belgia og Polen. Tidligere har franske myndigheter meldt om tilsvarende funn. Smittekilden er kinesisk sinksulfat.

Franske myndigheter har tidligere meddelt funn av høye kadmium-verdier i dyrefôr. Kilden er sinksulfat fra Kina, som er brukt som mineraltilskudd i kraftfôr, heter det på Mattilsynets hjemmesider.

Nye opplysninger viser altså at det er eksportert kadmiumforurenset fôr til Belgia og Polen. Slikte verdier ble også funnet i Norge våren 2005.

Kadmium er et meget giftig tungmetall, og det er viktig at nivåene i mat er så lave som mulig. Internasjonale risikovurderinger viser imidlertid at kadmium i fôr i liten grad tas opp i dyre- og fiskekjøttet.

Dyr som får kadmiumholdig fôr vil få en opphopning av stoffet i nyre og lever. Derfor er det hovedsaklig produkter basert på disse funksjonene som må vurderes nærmere.

Mattilsynet har kontaktet franske myndigheter for å få kjennskap til hvilke grep som er gjort for å beskytte forbrukerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere