RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farse i parlamentet

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
Det tok fire forsøk før Romano Prodis kandidat, Franco Marini, klarte å få nok stemmer til å bli ordfører i det italienske parlamentet.

Italias påtroppende statsminister Romano Prodi klarte ikke å få gjennom sin kandidat, Franco Marini, som ordfører for overhuset i det italienske parlamentet. Valgtaper Silvio Berlusconi kunne godte seg over Prodis nederlag i tre hemmelige avstemninger, melder AP.

Mye tyder på at de vil bli vanskelig for Prodi å få gjennomslag for ny lovgivning: Sentrum-venstre-koalisjonen hans har bare to seters flertall i overhuset. Takket være et nytt valgsystem står Prodi sterkere i underhuset, der vinneren får 60 seter ekstra. Men selv der fikk Prodi problemer.

Nesten 80 av sentrum-venstre-parlamentarikerne unnlot å stemme på Fausto Bertinotti, Prodis kandidat til ordfører i underhuset. Det var ventet at Bertinotti ville vinne den tredje runden.

I de tre første rundene var to tredels flertall for den nye ordføreren påkrevd. I det fjerde valget, som ble avholdt lørdag formiddag, trengtes bare vanlig flertall. Det klarte Marini såvidt å sikre seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere