*Nettavisen* Nyheter.

Fartøysjef full på øvelse

En svensk minerydderkaptein var påfallende full under en internasjonal øvelse i september. Nå kan han miste jobben sin.

Det var under øvelsen «Open Spirit 05» at den svenske fartøysjefen om bord på minerydderen HMS Visborg var så full at den svenske flottiljesjefen valgte å anmelde ham.

- Det flottiljesjefen så, var noe han ikke aksepterte. Da er det tydelig at denne offiseren ikke klarte å skille på tjeneste og fritid, sier pressetalsmann Jonas Hård av Segerstad til TT.

Den norske minesveiperen KNM Vidar var blant deltagerne under øvelsen som fant sted langs kysten av Litauen tidligere i år. Totalt deltok 25 forskjellige skip fra en rekke land.

Fartøysjefen skal tidligere ha mottatt en advarsel for å opptre beruset i tjenesten. Ifølge det svenske Forsvaret er det ikke forbudt å nyte alkohol om bord, men da bare utenfor tjenestetiden. Den svenske flottiljesjefen Lennart Bengtsson skal selv ha sett fartøysjefen formidle ordrer til annet personell mens han var sterkt påvirket av alkohol.

HMS Visborg er utstyrt med tre Bofors-kanoner, og fire maskingeværstillinger, men ifølge det svenske nyhetsbyrået TT har ikke fartøysjefen forsøkt å avfyre disse i påvirket tilstand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.