*Nettavisen* Nyheter.

Fatah-gruppe lover hevn etter drap

En gruppe som tilhører Mahmoud Abbas’ Fatah-bevegelse lover «hevn som et jordskjelv» etter at israelske soldater skjøt og drepte en av gruppens medlemmer på Vestbredden torsdag.

14.04.05 19:46

Israelske soldater skjøt og drepte en væpnet palestiner i en flyktningleir på Vestbredden torsdag, ifølge Reuters. Ifølge den israelske hæren skulle soldatene arrestere en mann mistenkt for å ha planlagt selvmordsangrep i Israel etter ordre fra den libanesiske Hizbollah-geriljaen. Mannen skal ha åpnet ild og dermed skjøt soldatene tilbake.

Fra palestinske side blir det hevdet at israelske soldater hoppet ut av en bil og umiddelbar begynte å skyte.

Mannen som identifiseres som Ibrahim Isneiri skal ha vært medlem av den Fatah-tilknyttede Al Aqsa-brigadenes martyrer, og gruppen lovte hevn etter drapet.

- Det israelske lovbruddet tatt i betraktning, blir vår hevn som et jordskjelv, lovet en talsmann for Al Aqsa-brigadenes martyrer: - Men vi er fortsatt forpliktet til våpenhvilen i tråd med den palestinske nasjonale linjen, fortsatte han.

Gruppen hører innunder Fatah-bevegelsen, som også den palestinske presidenten Mahmoud Abbas tilhører, og har i store trekk opprettholdt den våpenhvilen med Israel.

En talsmann for den militante gruppen Hamas sa de ville revurdere sin støtte til fredsavtalen etter drapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag