RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fatah marsjerte ut

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Det nyvalgte palestinske parlamentets første sesjon endte med at valgtaperen Fatah marsjerte ut.

Hamas har rent flertall i parlamentet etter valget i januar, der Fatah tapte stort etter å ha styrt De palestinske selvstyreområdene i over ti år.

Hamas-representantenes første handling var å omgjøre regler vedtatt av det forrige Fatah-dominerte parlamentet for å styrke president Mahmoud Abbas, som tilhører Fatah.

Blant annet ga Fatah Abbas rett til å utnevne dommere til en forfatningsdomstol som skulle dømme i saker der presidenten og parlamentet var uenige. Domstolen skulle også kunne nedlegge veto mot lovforslag som den mente er i strid med Basic Law, som er en slags foreløpig grunnlov.

Fatah-representantene marsjerte ut av parlamentsbgget, og væpnede Fatah-tilhengere begynte å skyte i luften, melder CNN.

- Vi vil forhandle med Hamas om et nytt system som gjør det verdt bryet for oss å være en del av dette parlamentet og ikke bli overstyrt på ordre av det tallmessige flertallet, sier parlamentsmedlem Nabil Shaath.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere