RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fattige er feitere

Amerikanske tenåringer som lever i fattigdom blir overvektige raskere enn sine jevnaldrende.

- Tallet på overvektige mellom 15 og 17 er omkring 50 prosent høyere i fattige familier sammenlignet med andre familier. Denne forskjellen har blitt tydeligere de siste årene, sier sosiologen Richard Miech til AP.

Han har ledet arbeidet med en ny rapport om overvektighet blant amerikanske tenåringer. I tenåringsgrupper ble det påvist økt overvektighet. Forskjellen mellom rike og fattige var lettest påviselig i aldersgruppen 15-17.

Miech tror noe av grunnen til forskjellen blant de eldre tenåringene er at de har større frihet til å kjøpe det de vil og selv bestemme hvor fysisk aktive de skal være.

Undersøkelsen blir presentert i Journal of the American Medical Association onsdag, og baserer seg på data samlet inn fra 10.800 ungdommer i alderen 12-17, i fire nasjonalt representative helseundersøkelser mellom 1971 og 2004.

Tidlig på 70-tallet var omkring fire prosent av fattige ungdommer mellom 15 og 17 overvektige, sammenlignet med 5 prosent i ikke-fattige familier. Tidlig på 2000-tallet hadde dette økt til 23 prosent av de fattige og 14 prosent av andre ungdommer, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere