RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fayyad går av

Foto: YOAN VALAT (EPA)
Sist oppdatert:
Palestinernes regjeringssjef takker av. Betraktes som forsoningsutspill overfor Hamas.

Lørdag leverte Salam Fayyad en skriftlig uttalelse der han annonserer sin avgang som palestinernes regjeringssjef. Dette skjer rett før gjenopptakelsen av samtaler mellom president Mahmoud Abbas parti Fatah og hans politiske rivaler i Hamas, som har makta på Gazastripen.

Hamas med laber respons
Avgjørelsen blir forstått som et forsøk på å bedre det politiske klimaet for å få til en maktdelingssituasjon mellom Fatah og Hamas.

Men Hamas` talsperson blåser av nyheten, og sier at Fayyads tid som regjeringsleder har vært ukonstitusjonell, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Senest 1. april
Den palestinske regjeringssjefen er politisk uavhengig og ble utnevnt til å lede den palestinske regjeringen etter at Hamas tilranet seg makten på Gazastripen i 2007.

Fayyad har allerede levert sin avskjedssøknad til Abbas, og avgangen vil skje når en palestinsk samlingsregjerning er et faktum, men uansett før kalenderen leser april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere