*Nettavisen* Nyheter.

FBI advarer mot angrep 11. september

Foto: (EPA)

En gruppe anti-terroreksperter ved FBI har denne uka advart mot mulige terrorangrep i New York, Los Angeles og Chicago rundt 11. september.

08.09.05 14:16

Myndighetene i landet sier torsdag at de er usikre på hvor alvorlig terrortrusselen er. Advarselen stammer fra analyser av etterretningsmateriale samlet inn fra utenlandske kilder. Dette materialet indikerer at terrorister kan komme til å ville stjele tankbiler med drivstoff for å stelle i stand store angrep i USA.

Informasjonen gjorde at FBIs anti-terrorenheter i Los Angeles og Newark varslet regjerings- og politimyndigheter i landet, skriver The New York Times.

Troverdig og spesifikk
Myndighetene beskriver trusselen som troverdig og spesifikk nok til at den fortjener oppmerksomhet.

Representanter for politiet i Washington og New York sier at selv om de kjenner til advarslene og er bekymret for datoen 11. september, forholder de seg noe skeptiske til denne seneste advarselen.

FBI planla å sende ut en ny konfidensiell melding torsdag for å understreke at trusselen om angrep ikke har blitt bekreftet.

- Informasjonen har ikke blitt bekreftet av uavhengige kilder, og man kan stille spørsmål om hvor pålitelig den opprinnelige kilden er, sier talsmann for departementet for innenriks sikkerhet Brian Roehrkasse til The New York Times.

- Informasjonen er fremdeles under vurdering hos etterretningstjenestene.

Hever ikke beredskapsnivået
Fredag fantes det ikke umiddelbare planer om å heve det nasjonale beredskapsnivået. T-banenettverkene i USA er fortsatt i høy beredskap etter angrepene mot Londons t-bane i juli.

Man har lenge fryktet at tankbiler kan bli brukt i terrorangrep. New York, Los Angeles og Chicago regnes øverst på listen over potensielle terrormål, sammen med Washington og Las Vegas, på grunn av størrelse, symbolverdi og tidligere avdekkede al-Qaidaplaner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag