*Nettavisen* Nyheter.

FBI fant unik samling hos 91-åring

FBI har slått leir utenfor boligen til en 91 år gammel mann, i nærheten av Indianapolis, etter at de skal ha funnet store mengder historiske og kulturelle gjenstander. Foto: Kelly Wilkinson (AP)

- Jeg har aldri sett en samling som dette i hele mitt liv.

07.04.14 21:33

FBI har slått leir utenfor boligen til en 91 år gammel mann, i nærheten av Indianapolis, etter at de skal ha funnet store mengder historiske og kulturelle gjenstander. Dette melder Los Angeles Times.

Gjenstandene skal stamme fra flere ulike land, og stammer deriblant Australia, Kina, Haiti, Italia, New Zealand, Peru og Russland.

Bistår i etterforskningen

Mannen, som heter Donald C. Miller, skal etter sigende har tilegnet seg noen av gjenstanden på en upassende måte, skriver den amerikanske avisen.

- Jeg har aldri sett en samling som dette i hele mitt liv, foruten på noen av de største museene, skal Larry Zimmermann, en antropolog og professor ved Indiana University.

Zimmermann bistår FBI i etterforskningen av saken.

Krigsveteran

FBI skal enda ikke ha ønsket på kommentere hvilke gjenstander som er funnet i 91-åringens hjem, men FBI-agent Robert Jones skal ha uttalt at de er blitt samlet inn over åtte tiår.

Det blir sagt at noen av gjenstandene kan være anskaffet på ulovlig vis, mens andre kan være kjøpt mens handel med gjenstandene fortsatt var lovlig.

Millers samling skal ha blitt skrevet om i lokale medier for noen år tilbake. Han beskrev seg selv som en krigsveteran fra den andre verdenskrig, som senere skal ha jobbet med et atombombeprosjekt i New Mexico.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

FBI skal enda ikke ha ønsket på kommentere hvilke gjenstander som er funnet i 91-åringens hjem, men agent Robert Jones skal ha uttalt at de er blitt samlet inn over åtte tiår. Foto: Kelly Wilkinson (AP)


Samlingen skal etter sigende består av alt fra eldgammel kinesiske keramikk til nylige oppdagelser av redskaper som skal ha tilhørt den amerikanske urbefolkningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Samlingen skal etter sigende består av alt fra eldgammel kinesiske keramikk til nylige oppdagelser av redskaper som skal ha tilhørt den amerikanske urbefolkningen. Foto: Kelly Wilkinson (AP)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag