Gå til sidens hovedinnhold

FBIs spesialetterforsker forlanger Trump-dokumenter

Robert Mueller har stevnet Trump-organisasjonen.

NEW YORK (Nettavisen): Spesialetterforskeren som leder FBIs gransking av Russlands påvirkning av presidentvalget i USA i 2016 og Donald Trump-leirens eventuelle rolle i dette, har tatt ut stevning mot Trumps selskap.

I stevningen forlanges det at Trump-organisasjonen utleverer dokumenter, inkludert enkelte dokumenter som er relatert til Russland, melder The New York Times, som opplyser at informasjonen er gitt dem av to personer med kjennskap til saken.

Dette er ifølge avisen første kjente tilfelle hvor Robert Mueller har krevd å få dokumenter som er direkte knyttet til Trumps forretninger.

- Siden juli 2017 har vi gjort det kjent at Trump Organization samarbeider med alle etterforskninger, inkludert den til spesialetterforskeren, og at vi svarer på deres henvendelser. Dette er gammelt nytt og vår assistanse og vårt samarbeid er fremdeles det samme, sier advokat Alan S. Futerfas på vegne av Trump Organization.

Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus poengterte også under sin briefing torsdag at presidenten samarbeider og henviste ellers spørsmålene til Trump Organization.

The New York Times skriver at nyheten om stevningen kan tolkes som at etterforskningen fremdeles vil pågå i flere måneder, til tross for at Trumps advokater tidligere «regelmessig forsikret presidenten om at den ville være over nå».

Kommentarer til denne saken