Gå til sidens hovedinnhold

Febrilsk leting etter Engla

Politi og frivillige leter fremdeles med full styrke etter ti år gamle Engla Höglund.

Tiåringen forsvant lørdag ettermiddag fra Dalarne i Sverige. Jenta syklet på vei hjem, og forsvant plutselig. Sykkelen er funnet, og Englas mobiltelefon er fremdeles på.

Politiet frykter at jenta kan være bortført.

Ikke kontakt med faren
Søndag ettermiddag besluttet politiet å gå ut med en internasjonal etterlysning etter tiåringen.

Englas biologiske far bor i Spania, og politiet har fremdeles ikke fått tak i mannen.

Men politiet har ingen grunn til å tro at faren kan ha noe med forsvinningen å gjøre.

- Det finnes ingen mistanker, de to har ikke hatt kontakt på mange år. Men dette er noe vi utreder, sier Karl-Göran Karlsson, politisjef i Dalarne til Nettavisen.

Internasjonal etterlysning
Politiet har gjentatte ganger forsøkt å oppnå kontakt med faren uten å lykkes. Spansk politi er underrettet om saken, men har likevel ikke klart å spore ham opp.

Svensk presse har rapportert at faren er underrettet om datterens forsvinning. Dette stemmer ikke, opplyser politiet til Nettavisen.

Politiet i Sverige har også gått ut med en internasjonal etterlysning etter forsvinningen.

- Vi har ingen informasjon på det nåværende tidspunkt som tyder på at hun har krysset noen landegrense. Likevel oppfatter vi saken som så alvorlig at vi ikke tar sjansen på å ikke ta i bruk dette virkemidlet, sa politiet til Nettavisen søndag formiddag.

Saken fortsetter nedenfor.

Hunder og varmekamera
Letingen etter Engla har pågått hele søndag, men foreløpig har letingen vært resultatløs.

Nå er spesialtrente hunder satt inn i søket etter 10-åringens mobiltelefon. Mobilen er fremdeles slått på og finnes i området.

- Vi har mange mennesker som leter etter henne nå. Blant annet Heimevernet og en rekke frivillige i tillegg til en rekke politifolk. Det er snakk om nærmere 200 personer, sier Karlsson.

Til tross for at jentas mobiltelefon er på, er det ikke mulig for teleselskapene å peile seg fram til nøyaktig hvor mobilen er. Årsaken er at det kun er en sendemast i området. Dersom det hadde vært flere master, kunne mobilen vært peilet inn på en timeters radius.

Undersøker bilspor
Politiet har funnet to sladdespor fra en bil like ved stedet der man fant 10-åringens sykkel, melder Aftonbladet.se .

- Det er spor etter en bil som har sladdet på veien nedenfor der sykkelen ble funnet. Vi vet ikke om de er blitt lagd nå nylig og vi vet ikke hva de betyr, sier Sven-Åke Petters i Dalarna-politiet.

227264

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot