Feiden fortsetter

Foto: (Reuters)

Feiden mellom president Chandrika Kumaratunga og statsminister Ranil Wickremesinghe i Sri Lanka er forsterket etter at presidenten hevder at grunnloven åpner for at hun kan sitt et ekstra år.

Feiden mellom de to singalesiske lederne har lenge gjort det vanskelig å få til noen skikkelige fredssamtaler med opprørsbevegelsen Tamiltigrene (LTTE). Kumaratunga og Wickremesinghe er fra rivaliserende partier.

President Kumaratunga sier at hun ble svoret inn i presidentembetet for andre gang i 2000 fordi en seremoni i 1999 ble tvunget fram på grunn av et drapsforsøk fra tamiltigrene.

Seremonien i 1999 avholdt for å vise at hun var frisk nok til å utføre jobben som president, til tross for drapsforsøket. Kumaratunga sier at innsettelsen ikke trengte å skje før 2000.

Derfor mener hun at hun kan sitte ut en seks års periode fram til 2006. Fram til nå har singaleserne hele tiden trodd at Kumaratunga periode ville være over i 2005. De har nemlig aldri hørt om seremonien i 2000, da bare Kumaratunga, daværende utenriksminister Lakshman Kadirgamar og justitiarius Sarath Silva var til stede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag