Gå til sidens hovedinnhold

- Feilfri Beslan-håndtering

Russiske myndigheter blir «frikjent» for det tragiske utfallet av Beslan-tragedien, der 331 personer mistet livet, i en fersk rapport.

Slektninger av de over 331 personene som omkom, har sammen med overlevende anklaget russiske myndigheter for å ha håndtert gisseldramaet i september 2004 særdeles dårlig. De pårørende har blant annet beskyldt myndighetene for å ha reagert for offensivt, og dermed fremprovosert dramaets tragiske utfall.

Ifølge en fersk etterforskningsrapport, har undersøkelseskommisjonen som ble nedsatt for å granske myndighetens gisseldramahåndtering, ikke funnet feil i myndighetens fremgangsmåte i Beslan.

Ifølge leder for granskningskommisjonen, Nikolai Shepell, er det nå fastslått at politiet og andre sikkerhetsstyrker som deltok i operasjonen, ikke kan lastes for tragedien.

- Vi forventet ikke noe annet. Granskningskommisjonen holder seg til sin versjon av hendelsesforløpet, og ignorerer ofrenes vitnesbyrd, sier leder for Beslans mødrekomité, Susanna Dudiyeva, til AP.

Det var den 1. September i 2004 at over 1100 barn, foreldre og lærere ble tatt som gisler på en skole i Beslan. De fleste av de 331 personene som mistet livet i forbindelse med gisseldramaet, ble drept i eksplosjonene og skuddvekslingene som avsluttet det tre dager lange marerittet.

186 av de drepte var elever ved skolen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg