*Nettavisen* Nyheter.

Feiret med rockemusikk

Romania og Bulgaria feiret deres medlemskap i EU ved inngangen til det nye året med rockemusikk og tradisjonell dans.

01.01.07 04:04

Fra og med 1. januar 2007 vil EU ha 27 medlemsland. De nye medlemslandene er Bulgaria og Romania. Dermed vil EU ha en befolkning på en halv milliard mennesker, melder BBC.

Flere EU-ledere var til stede nyttårsaften i den rumenske hovedstaden Bucuresti hvor medlemskapet ble feiret med folkedans. Mens EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso holdt en tale i den bulgarske hovedstaden Sofia.

Statsministeren i Romania, Calin Tariceanu, sa at dette var øyeblikket rumenerne hadde ventet på helt siden kommunistdiktatoren Nicolae Ceausescu ble styrtet for 17 år siden.

De nye medlemslandene Bulgaria og Romania vil bli nøye overvåket for å sikre at de jobber med å avskaffe korrupsjon og organisert kriminalitet.

I tillegg vil de to nye medlemslandene risikere å få innført eksportforbud på en rekke matvarer. Det fryktes at landenes økonomi ikke vil greie å holde tritt med de andre medlemslandene.

- Økonomien i Bulgaria mangler fortsatt en viss konkurranseevne, sier landets president Sergei Stanishev.

Utvidelsen av EU er ikke like populær blant alle. Meningsmålinger viser at bare 41 prosent av befolkningen i de 15 medlemslandene før 2004, støtter en videre utvidelse av EU.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag