Felles europeisk terror-jakt

Foto: (Reuters/Scanpix)

Den største politijakten i nyere europeisk historie er på trappene. Regjeringen i Spania ba mandag kveld etteretningseksperter fra hele Europa komme til Spania de nærmeste dagene.

16.03.04 00:13

Mandag kveld sa innenriksminister Angel Acebes at sikkerhetspoliti fra hele Europa er blitt invitert til å møtes i Madrid i løpet av de nærmeste dagene. Formålet er å diskutere terroraksjonen og koordinere etteretnings- og etterforskningsarbeidet, melder TV 2 Nyhetene.

Dermed ligger alt til rette for det største koordinerte politijakten i nyere europeisk historie.

Al Qaida
Spanske myndigheter blir nå stadig sikrere på at det var Al Qaida som stod bak terrorangrepet i Madrid sist torsdag. Minst en av de fem mistenkte som ble arrestert i helgen skal ha hatt nær tilknytning til Al Qaida nettverket.

Den påtroppende statsministeren sa i dag at han vil gjøre alt for å bekjempe terrorismen:

- Mitt viktigste mål er en evig og systematisk kamp mot terrrosime, sa Jose Luis Zapatero, påtroppende statsminister i Spania, mandag.

EU-møte
Og også EU vil nå intensivere kampen mot terrorisme. Tidligere i kveld ble det klart at EUs innenriks og justisministre samles på fredag for å diskutere den økte terrortrusselen mot Europa som følge av terrorbombene i Spania.

Flere medlemsland ønsker at EU skal etablere et felleseuropeisk etteretnings- og terroretterforskningsbyrå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag