RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem amerikanske soldater drept

(EPA/Scanpix)
Fem amerikanske soldater mistet livet i et angrep i Irak.

Angriperne skal ha detonert en bombe i veikanten i tillegg til å ha angrepet med raketter og håndvåpen, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Soldatene befant seg i en patrulje sør i Bagdad da de ble angrepet torsdag, ifølge det amerikanske militærvesenet. I tillegg til de fem drepte skal syv soldater ha blitt skadd i angrepet.

99 amerikanske soldater har omkommet i Irak denne måneden, ifølge AP. Totalt har minst 3 576 amerikanske soldater mistet livet i krigen som startet i mars 2003.

Voldsspiral
Samme dag ble en buss i Bagdad rammet av en bilbombe som tok livet av minst 22 mennesker og ødela minst 40 biler. Fredag opplyste irakisk politi om at en bombe hadde eksplodert under en oljeledning sør for Bagdad og forårsaket en stor brann. Det ble ikke rapportert om drepte eller sårede i angrepet.

Britiske myndigheter opplyste fredag om at alle deres baser i Irak har blitt angrepet med raketter og bombekastere de siste 24 timene, men ingen briter skal ha blitt skadd i angrepene. Storbritannia har omtrent fem tusen soldater i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere