RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem drept i Gaza

Tre israelere og to palestinere skal ha blitt drept i sammenstøt på Gazastripen torsdag morgen.

Israelske styrker angrep den palestinske flyktningleiren Khan Yunis sør på Gazastripen. Ifølge øyenvitner deltok minst 20 stridsvogner i angrepet, og det ble også avfyrt raketter fra kamphelikoptre. Rakettene traff ved en moské i flyktningleiren, men forårsaket bare mindre skader.

Flere bolighus ble jevnet med jorda i flyktningleiren, angivelig fordi det var avfyrt hjemmelagde raketter mot Israel fra dem.

Ifølge den israelske hærens radiostasjon ble to væpnede palestinere drept da de forsøkte å ta seg inn i den israelske bosettingen Morag tett ved, men det var uklart om de to ble drept i forbindelse med israelernes angrep mot Khan Yunis.

En talsmann for Den folkelige motstandskomiteen (PRC) sier til Reuters at også tre israelsk soldater ble drept i kampene. Den israelske hæren bekreftet at israelere ble såret, men ville ikke kommentere om noen ble drept.

Onsdag ble to israelske politimenn drept og 17 mennesker såret da en kvinnelig palestinsk selvmordsbomber sprengte seg i lufta i utkanten av Jerusalem. De palestinske selvstyremyndighetene fordømte terroraksjonen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere