*Nettavisen* Nyheter.

Fem drept i granatangrep

Fem medlemmer av en irakisk familie ble drept, da en granat fra en bombekaster traff hjemmet deres i Kirkuk nord i Irak onsdag kveld.

En av de drepte var en åtte år gammel gutt, opplyste politiet i byen.

To personer ble skadd i angrepet og brakt til sykehus. Bolighuset som ble truffet ligger i den kurdiske delen av Kirkuk, rett bak en politistasjon der ni mennesker mistet livet i et angrep tidligere i år.

Tidligere denne uken ble 17 medlemmer av den radikale islamistgruppen Ansar al-Islam arrestert i løpet av tre dager med politiaksjoner i Kirkuk. Ansar al-Islam er organisasjonen som mulla Krekar skal ha vært leder for.

En talsmann for det kurdiske partiet PUK sa at organisasjonens halvmilitære styrke i Kirkuk hadde anholdt fem andre Ansar-folk. –De står på vår liste over ettersøkte, og de hadde kart og andre dokumenter med planer om terroraksjoner på seg, sa en PUK-talsmann.

PUK, som har herredømme over den kurdiskdominerte provinsen Sulaimaniyah nord i Irak, regnes som Ansar al-Islams hovedfiende. Gruppen skal ha tilknytning til den jordanske terrorlederen Abu Mussab al-Zarqawi, som ifølge USA er Osama bin Ladens mann i Irak. (©NTB-AFP-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.