RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem drept i nytt flyraid

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Fem personer mistet livet da israelske krigsfly bombarderte en Hamas-base i Gaza fredag morgen.

Også torsdag kveld ble tre palestinere drept i et annet flyangrep i Gaza by.

Fredag morgen var en Hamas-base på Gaza-stripen, nær den østlige grensen mot Israel, målet for israelske krigsfly, melder Reuters.

Se innslag på TV 2 Sumo.

Fem Hamas-soldater ble drept da minst en rakett ble avfyrt. Hamas-soldatene var stasjonert ved denne basen for å kunne slå tilbake i tilfelle Israel sender bakketropper over grensen til Gaza. Den israelske hæren sier basen ble brukt til planlegging av angrep mot Israel. Fra huset som ble bombet, skal det også ha gått en tunnel inn i Israel, som ble brukt til å frakte ulovlige våpen over grensen.

Minst en person ble drept i et annet flyangrep fredag.

Defensiv
Til sammen 11 palestinere er nå blitt drept siden de israelske angrepene startet torsdag. Flere israelske stridsvogner gikk også inn i Gaza i går, men den israelske hæren kaller operasjonen en defensiv operasjon, etter at grensebyen Sderot har blitt truffet av flere raketter de siste dagene.

Ytterligere fire palestinere ble drept i kampene mellom Hamas og Fatah, som fortsetter trass i våpenhvilen som ble forhandlet frem onsdag. 44 personer er drept i kamper den siste uken, og flere av disse skal ha vært ubevæpnete sivile.

Vakler
Hamas har også beskyldt Israel og Fatah for å samarbeide om herredømmet på Gaza. Hamas har også truet med å gjenoppta sine selvmordsaksjoner inne i Israel.

Israel avviser at luftangrepene har noe med de interne stridighetene blant palestinerne å gjøre.

Fatah og Hamas klarte for to måneder siden å danne en samlingsregjering, men nå vakler samarbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere