Fem løslatt i Brussel etter avhør om Paris-terror

Belgisk politi pågrep søndag og mandag fram personer som kobles til terrorangrepene i Paris.

Belgisk politi pågrep søndag og mandag fram personer som kobles til terrorangrepene i Paris. Foto: Yves Herman (Reuters)

Belgisk politi har løslatt fem personer som ble pågrepet i Brussel i forbindelse med etterforskningen av angrepene i Paris.

Politiet slo søndag og mandag til mot flere hus i den belgiske hovedstaden og pågrep fem personer. De er avhørt og løslatt, opplyser påtalemyndigheten mandag.

Spesialstyrker og føderalt politi deltok i søndagens razzia, som varte i fem timer og fant sted i nærheten av det fasjonable området Dansaert. Her ble to brødre og en venn av dem pågrepet.

- En grundig analyse av deres mobiltrafikk var bakgrunnen for husransakelsen, het det i en pressemelding fra belgisk påtalemyndighet mandag, ifølge AFP-Reuters.

Den andre husransakelsen skjedde mandag i Laeken, nord i Brussel. Her ble ytterligere to personer pågrepet.

Når det gjelder resultatet av husransakelsene, blir det ikke gitt ytterligere detaljer. Ingen våpen eller eksplosiver ble funnet.

Ingen av de pågrepne var Salah Abdeslam, mannen som er etterlyst verden over etter angivelig å ha deltatt i terrorangrepene i Paris som kostet 130 menneskeliv 13. november.

Han kom fra Brussel-forstaden Molenbeek, kjent som et arnested for islamistisk ekstremisme i mange år. Abdeslam skal være den eneste av Paris-angriperne som er i live og på frifot. Fransk etterretning tror han har flyktet til Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.