Gå til sidens hovedinnhold

Fem menn dømt til fengsel for trippeldrap Sverige

Fem menn er dømt til fengsel etter tre drap i Stockholm-forstaden Hallonbergen for ett år siden. Hovedmannen fikk 21 år bak murene.

En 25 år gammel mann ble først skutt i et garasjeanlegg. Såret forsøkte han å ta seg til sykehus i en bil, men ble innhentet av gjerningsmennene og skutt og drept.

En 22 år gammel mann ble tirsdag dømt til 21 års fengsel for drapet, mens to andre menn ble dømt til henholdsvis ti og tolv års fengsel for medvirkning.

Seks uker etter det første drapet trengte flere menn seg inn i hjemmet til et ektepar som bodde i nærheten av garasjeanlegget og knivstakk og drepte dem begge.

Les også: Dobbeltdrap i Stockholm kan ha kobling til gjengoppgjør

Den 39 år gamle mannen som bodde i leiligheten, hadde vært vitne til det første drapet og avgitt vitneforklaring til politiet. Kona ble knivdrept da hun forsøkte å flykte fra leiligheten.

Motivet for det første drapet er ikke helt klart.

– Det er flere ting som spiller inn, det finnes gamle konflikter og innslag av narkotikahåndtering, sier aktor Oskar Edvardsson.

22-åringen erkjente under rettssaken knivdrapene, men sa han ikke hadde til hensikt å drepe. En fjerde mann ble dømt til 14 års fengsel for å ha medvirket til alle de tre drapene, mens den femte gjerningsmannen – som var 16 år da drapene fant sted – ble dømt til tre år på lukket ungdomsinstitusjon.

Til sammen åtte menn var tiltalt i forbindelse med drapene, men tre av dem ble frikjent av mangel på beviser.

Solna tingsrett var splittet i synet på dommen, og den ene av dommerne mente at samtlige åtte tiltalte burde dømmes for drap.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken