*Nettavisen* Nyheter.

Fem mistenkte arrestert

Fem personer med marokkansk og indisk bakgrunn er arrestert i forbindelse med terrorangrepet i Madrid. Flere tusen mennesker demonstrerte lørdag kveld mot regjeringens håndtering av katastrofen.

13.03.04 22:00

Tre av de arresterte er av marokkansk opprinnelse, mens de to andre skal være indere med hinduistisk bakgrunn.

Alle fem ble pågrepet og avhørt i Madrid sent lørdag kveld, mistenkt for å ha tilknytning til bombeaksjonene i Madrid torsdag.

To spanjoler med indisk bakgrunn ble også avhørt i saken lørdag kveld. Disse skal ikke være pågrepet.

De fem ble arrestert etter at en bag med udetonerte eksplosiver ble funnet ved en av togstasjonene som ble angrepet. Det er spor fra denne bagen som skal knytte de mistenkte til terroraksjon.

Blant annet ble det funnet en mobiltelefon og telekort i bagen, og spansk politi skal ha greid å finne ut hvem som kjøpte kortet.

- Dette er et godt spor i etterforskningen. Den beveger seg i riktig retning, sa innenriksminister Ange Acebes på en pressekonferanse lørdag kveld.

Han opplyste at de tre marokkanerne kan ha tilknytning til ekstremistiske grupper i Marokko, men han ønsket ikke å kommentere om pågripelsene peker i retning av at islamske terrorister står bak angrepene.

- Vi kan ikke utelukke noe, sa han.

Acebes har tidligere utpekt den baskiske separatistorganisasjonen ETA som hovedmistenkte.

En stor gruppe mennesker demonstrerte foran det konservative regjeringspartiet PPs hovedkontor i Madrid lørdag kveld med krav om mer informasjon om terrorangrepet.

- Vi vil ha sannheten før vi stemmer, ropte demonstrantene.

200 personer ble drept i terrorangrepet og om lag 1500 såret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.