*Nettavisen* Nyheter.

Fem pågrepet for MC-drap

Foto: (AP/Scanpix)

Kanadisk politi har pågrepet fem personer etter at åtte personer, trolig tilknyttet MC-klubben Bandios, ble funnet drept i helgen.

Likene av de åtte mennene ble lørdag funnet inne i fire forlatte biler på et jorde i Shedden, Ontario.

Mandag kveld, norsk tid, arresterte kanadisk politi fem personer og siktet dem for drap i forbindelse med saken, melder nyhetsbyrået AP.

På MC-klubben Bandidos offisielle nettsted ble det mandag lagt ut kondolanser etter drapene på åtte personer i Canada.

«Jeg er svært lei meg for å informere Bandios-nasjonen om at åtte av deres brødre ble drept 7. april 2006. Jeg er svært lei meg», står det på nettstedet for Bandidos-klubben i Nord-Amerika.

Kjenner bilene
Det tidligere Bandidos-medlemmet Edward Winterhalder sier til AP at han har snakket med Bandidos-medlemmer som sier de kjenner igjen noen av bilene likene ble funnet i.

- Det er garantert Bandidos-medlemmer som er blitt drept, sier han.

Winterhalder forlot MC-gjengen i 2003 og skrev boka «Out in Bad Standings» om tiden som medlem.

Savnet
Ifølge TorontoSun.com ble tre personer med tilknytning til Bandidos sist sett i Toronto fredag natt. Slektninger av dem sier de frykter mennene kan være blant de drepte. En av de savnede mennene skal ifølge avisen være et høytstående medlem av motorsykkelklubben.

Kanadisk politi har ikke villet bekrefte om de tre er blant de drepte. Mandag vil det bli gjennomført obduksjoner av de åtte.

Veisperringer
Søndag satt kanadisk politi opp veisperringer ved hjemmet til et kjent MC-klubbmedlem, ikke langt fra stedet der de åtte likene ble funnet lørdag.

Lokalbefolkningen sier til avisen The Globe and Mail at mannen tidligere har ledet MC-klubbene St. Thomas Annihilators og St. Thomas Loners.

Politiet ville søndag ikke bekrefte om det var denne mannens hjem de fokuserte etterforskningen på.

Drap
Kanadisk politi har karakterisert dødsfallene som drap, men ikke gått ut med videre detaljer.

Luftfoto viste søndag at bilene med likene var parkert med omkring 200 meters mellomrom. Det var eieren av jordet som tipset politiet om saken. Han er ikke selv regnet som mistenkt, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag