*Nettavisen* Nyheter.

Fem palestinere drept i nye angrep på Gazastripen

Røyk stiger over Gaza by etter et israelsk luftangrep fredag. Foto: Ahmed Zakot (Reuters)

Fem palestinere ble drept i to israelske luftangrep lørdag morgen. Tre av dem døde da israelske styrker bombet en moské, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Til sammen har Israel gjennomført over 30 luftangrep mot Gazastripen natt til lørdag og lørdag morgen, ifølge Israels forsvar.

Ifølge øyenvitner ble to moskeer og tre hus ødelagt i luftangrepene. To av de drepte døde da Israels forsvar bombet dem mens de kjørte motorsykkel, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Samtidig ble det skutt seks raketter fra Gazastripen og inn i Sør-Israel lørdag morgen. Ingen ble skadd i rakettangrepene.

Våpenhvilen over

De palestinske fraksjonene, inkludert Hamas, nektet fredag morgen å utvide våpenhvilen, som da hadde vart i 72 timer. Hamas sier Israel ikke har villet lytte til deres krav i forhandlingene.

En gruppe forhandlere fra USA, inkludert midtøstenutsending Frank Löwenstein, er på plass i Kairo for å bidra til forhandlingene som ledes av Egypt.

– Israel virket innstilt på å utvide våpenhvilen, men Hamas nektet, og begynte å skyte raketter mot Israel. De legger fram maksimerte krav, sa Marie Harf, talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet fredag kveld.

– Vi håper partene vil bli enige om å utvide våpenhvilen i løpet av de kommende timene, sa hun videre.

Israel sier de nekter å gå videre med forhandlingene så lenge palestinere skyter raketter inn i landet.

Vold på Vestbredden

Etter våpenhvilens utløp er det sendt minst 20 raketter inn i Israel. Israel har angrepet flere titalls mål på Gazastripen. Fem mennesker har mistet livet og 30 er skadd, melder DPA.

En 22 år gammel mann ble skutt og drept av israelske styrker under en demonstrasjon på den okkuperte Vestbredden fredag. Om lag 2.000 personer hadde gått ut i gatene for å protestere, mange bærende på grønne Hamas-flagg. Den israelske hæren hevder at 300 demonstranter gikk til angrep på dem.

En annen palestiner, en 19 år gammel mann, ble også drept i sammenstøt med hæren fredag. Det ble for øvrig holdt demonstrasjoner i Nablus og Bethlehem samme dag, uten at noen kom til skade. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag