RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem USA-soldater drept

Sist oppdatert:
Blodig lørdag i Irak: Fem soldater fra USA er drept, i tillegg til fire irakere.

Tre av soldatene ble drept og seks andre skadd da en bilbombe eksploderte ved inngangen til en militærbase vest for Bagdad lørdag. I tillegg ble flere irakere skadd. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

En talsmann sier at to av de skadde ble brakt til et feltsykehus i nærheten, mens de andre ble behandlet på stedet.

To andre amerikanske soldater omkom tidligere lørdag da en hjemmelaget bombe eksploderte nord for byen Fallujah, et kjent arnested for motstanden mot okkupasjonen.

Ifølge okkupasjonsstyrkene ble bomben utløst da soldatene kom kjørende i en militærkolonne ved byen som ligger om lag fem mil nord for Bagdad.

Dessuten ble minst fire personer drept og flere dusin skadd da en lastebil full av sprengstoff eksploderte utenfor en rettsbygning i Samarra i Irak lørdag morgen, ifølge vitner.

Angrepene skjer samme dag som to FN-utsendinger begynte arbeidet med å vurdere sikkerhetssituasjonen i Irak. Kartleggingen vil være med på å avgjøre om FN skal gjenoppta arbeidet i Irak.

Lørdagens angrep betyr at USAs tapstall i Irak nå er kommet opp i 512. 239 av soldatene er drept i kamp etter at president Bush erklærte krigen for over 1. mai i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere