Femte Amish-barn døde

Foto: SCANPIX/William Thomas Cain/Getty Images/AFP

En femte jente har omkommet etter skolemassakren i USA mandag.

03.10.06 13:10

Ytterligere to barn omkom tirsdag etter å ha blitt skutt på en Amish-skole i Pennsylvania mandag.

Jentene ble skutt mandag, i den tredje skyteepisoden på en amerikansk skole på mindre enn en uke.

Ville drepe jenter
Charles Carl Roberts IV etterlot selvmordsbrev hos sin kone før han tok med seg våpen og ammunisjon til en liten barneskole i nærheten. Han drepte tre jenter på stedet, og såret ytterligere sju kritisk før han tok sitt eget liv, melder AP.

Roberts (32) tilhørte ikke selv det kristne Amish-samfunnet, og det virker ikke som om de har vært mål for ham. Ifølge amerikansk politi valgte han seg ut skolen fordi han var bestemt på å drepe unge jenter som en måte å «få hevn for noe som skjedde for 20 år siden»

Bundet fast
Etterforskere sier Roberts hadde avsluttet jobben sin som melkebud før daggry mandag og sluppet barna sine av på deres skole før han angrep amishskolen i ti-tiden om formiddagen. Omkring 25-30 elever i alderen seks til 13 befant seg i den lille skolebygningen.

Roberts slapp fri omkring 15 gutter, en gravid kvinne og tre kvinner med spedbarn før han barrikaderte seg inne i skolen med de gjenværende jentene. Han bandt føttene deres sammen og tvang dem til å stå på rekke ved tavlen før skytingen begynte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.