RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Femte fot funnet på stranda

Sist oppdatert:
For femte gang på kort tid har en menneskefot blitt skylt opp på stranda utenfor Vancouver.

På ett år har fem menneskeføtter blitt funnet på en strand like utenfor kysten av Vancouver i Canada.

Denne gangen ble en venstrefot funnet. Tidligere har det blitt funnet fire høyreføtter. Alle føttene hadde joggesko på, og hadde vært i vannet en god stund.

- Bare spekulasjoner
Turgåere oppdaget foten i vannkanten på øya Westham Island mandag. Politiet jobber nå med å identifisere «eieren» av foten, og finne eventuelle sammenhenger med noen av de andre føttene som er funnet.

- Vi utelukker absolutt ikke muligheten for at det er en sammenheng mellom denne foten, og de andre føttene som er funnet, men foreløpig er det for tidlig å trekke noen konklusjoner. Det blir bare spekulasjoner, sier talsperson Sharlene Brooks ved politiet i British Columbia til BBC.

Et mysterium
Hvor føttene kommer fra, eller hvorfor de har løsnet fra kroppen og havnet på strendene til Westham Island, er et stort samtaleemne i Vancouver.

BBCs reporter sier at teoriene spenner fra mafiadrap til båtulykker. Også tsunamien i 2004 har blitt nevnt som en mulig årsak til de flytende føttene.

Politiet sier at det ikke er bevis for at føttene har blitt skilt fra kroppen med makt. Det kan altså være mulig at kroppsdelene har løsnet fra kropper som har oppholdt seg lenge i vannet.

Kartet nedenfor viser Westham Island som ligger rett utenfor Vancouver.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere