RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengselscellen som får folket til å rase

Foto: Fotograf:Ramdani (AP)
Sist oppdatert:
Styrtrike Artalyta Suryani soner i sus og dus.

Den velstående indonesiske forretningskvinnen Artalyta Suryani soner for tiden en fengselsstraff på fem år for bestikkelse av en indonesisk aktor.

Men måten hun og andre velstående fanger i Indonesia soner på vekker harme i det folkerike landet.

Cellen til Artalyta på 8x8 meter med blant annet aircondition, stor dobbeltseng, flatskjerm, privat bad og karaokemaskin, er av høyere standard enn hva indonesiere flest har i sine hjem.

I tillegg har hun blitt oppvartet av både tjenere og assistenter, har ikke hatt noen besøksbegrensninger, privatsjåfører til å levere og hente varer, fått skjønnhetspleie og hatt tilgang til et privat kontor med skinnstoler og sofaer, ifølge Associated Press.

Spesielt ille føler mange det er at Artalyta har oppnådd slike forhold ved å foreta samme øvelse som hun er dømt for – nemlig bestikkelser.

Detaljene knyttet til luksusen rike fanger omgir seg med har de siste dagene preget indonesiske medier, noe som har ført til at presidenten, i et av verdens mest korrupte land, Susilo Bambang Yudhoyono har opprettet en gruppe som skal utslette det de betegner som «juridisk mafia».

- Vi fant flere rike innsatte som hadde blitt gitt eksklusive fasiliteter. De har angivelig betalt noen korrupte individer i fengselet slik at de får alt de vil ha. Det viser svakheten i vårt juridiske system, sier Denny Indrayana, som er med i presidentens gruppe, ifølge AP.

En normal indonesisk fengselscelle er normalt knøttsmå rom i sement, som ofte er overfylt med fanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere