Fengselscellen som får folket til å rase

Foto: Fotograf:Ramdani (AP)

Styrtrike Artalyta Suryani soner i sus og dus.

13.01.10 13:59

Den velstående indonesiske forretningskvinnen Artalyta Suryani soner for tiden en fengselsstraff på fem år for bestikkelse av en indonesisk aktor.

Men måten hun og andre velstående fanger i Indonesia soner på vekker harme i det folkerike landet.

Cellen til Artalyta på 8x8 meter med blant annet aircondition, stor dobbeltseng, flatskjerm, privat bad og karaokemaskin, er av høyere standard enn hva indonesiere flest har i sine hjem.

I tillegg har hun blitt oppvartet av både tjenere og assistenter, har ikke hatt noen besøksbegrensninger, privatsjåfører til å levere og hente varer, fått skjønnhetspleie og hatt tilgang til et privat kontor med skinnstoler og sofaer, ifølge Associated Press.

Foto: Fotograf:Media Indonesia, Ramdani (AP)

Spesielt ille føler mange det er at Artalyta har oppnådd slike forhold ved å foreta samme øvelse som hun er dømt for – nemlig bestikkelser.

Detaljene knyttet til luksusen rike fanger omgir seg med har de siste dagene preget indonesiske medier, noe som har ført til at presidenten, i et av verdens mest korrupte land, Susilo Bambang Yudhoyono har opprettet en gruppe som skal utslette det de betegner som «juridisk mafia».

- Vi fant flere rike innsatte som hadde blitt gitt eksklusive fasiliteter. De har angivelig betalt noen korrupte individer i fengselet slik at de får alt de vil ha. Det viser svakheten i vårt juridiske system, sier Denny Indrayana, som er med i presidentens gruppe, ifølge AP.

En normal indonesisk fengselscelle er normalt knøttsmå rom i sement, som ofte er overfylt med fanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.