*Nettavisen* Nyheter.

Fengslede norske kvinner: - Vi har det bra

Toåring sitter i stort kvinnefengsel med mamma i Bolivia.

22.05.08 13:46

Tre norske kvinner i alderen 17 til 22 år er varetektsfengslet i San-Sebastian i Bolivia. En av dem har et barn på to år. De ble pågrepet på flyplassen mandag, mistenkt for smugling av 22 kg kokain.

Les også: Norsk toåring i boliviansk fengsel

- Bunnen av bagen
Kvinnene fikk avse fem minutter til NRK etter å ha tilbrakt hele dagen i fengsel onsdag:

- Vi er på ferie her i Bolivia. Først besøkte vi Santa Cruz, og var der nesten tre uker. Vi avsluttet ferien i Cochabamba, og var på vei hjem da vi ble stoppet av politiet på flyplassen, fortalte den ene av kvinnene til NRK onsdag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Google Earth)

De skjønte ikke noe da de ble stoppet:

- Vi har vært her i tre uker, og prisene er svært lave. Vi har handlet mye, og måtte kjøpe med oss flere bager for å få med oss alt. I bunnen av disse nye bagene fant de narkotikaen, sier de til kanalen.

Ifølge NRK nekter de tre for å ha noe kjennskap til narkotikaen.

Mandag ved 14-tiden ble de tatt i en rutinekontroll. Første stopp var på glattcelle, deretter ble de flyttet over San-Sebastian.

- Får mat og drikke
Den ene av kvinnene har far fra Uruguay, og snakker spansk. En av de tre har med seg sin to år gamle datter, som har vært med dem hele tiden.

- Forholdene i fengselet tilsvarer ikke norsk standard, men ambassaden har vært til stede. Barnet er sammen med mor. I dagene fremover vil vi fokusere på hvordan situasjonen deres er, sier pressevakt Bjørn Jahnsen i UD til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Er det på tale å få barnet ut av fengselet?

- Det kan jeg ikke gå inn på nå. Men jeg kan forsikre om at de får mat og drikke i fengselet.

- Sterkt preget
- Hvordan har disse jentene det nå?

- De er sterkt preget av situasjonen, men har det etter forholdene bra. De fire er sammen på en stor celle med mange andre kvinner, sier Jahnsen til Nettavisen.

- Hva med barnets far?

- Vi fokuserer nå på barnets situasjon nå, sier Jahnsen - som ikke vil utdype fars rolle.

72 timer
Nå fokuserer den norske bistanden på anken som må leveres innen 72 timer.

En person fra ambassaden i Buenos Aires, samt Norges generalkonsul til Bolivia, er nå i Cochabamba for å bistå kvinnene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi er spesielt oppmerksom på situasjonen til barnet. Vi har to personer på stedet som er i kontakt med disse. Det er en del praktiske ting de ordner med utover å være til stede på fengslingsmøtene. Blant annet å kjøpe inn mat og andre ting de behøver, sa den norske ambassadøren i Argentina, Nils Haugstveit, til Nettavisen onsdag kveld.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag