RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengsler nettbrukere

Kinesiske myndigheter arresterer og fengsler stadig flere opposisjonelle som sprer sine meninger over nettet.

Til sammen sitter minst 54 kinesere nå fengslet for nettbruk, hevder Amnesty International.

Kinesiske myndigheter har strammet grepet ytterligere de siste par månedene, heter det i en rapport som Amnesty la fram i London denne uken.

Men tallet på kinesiske nettaktivister som holdes innesperret uten lov og dom, kan være langt høyere, framholder menneskerettsorganisasjonen.

Enkelte av de arresterte skal ha tatt til orde for opprettelsen av nye politiske partier i opposisjon til det eneveldige kinesiske kommunistpartier. Andre skal ha spredt rykter om den dødelige lungesykdommen sars, heter det videre i Amnesty-rapporten.

- Vi betrakter alle disse personene som samvittighetsfanger. Vi gjentar vår oppfordring til de kinesiske myndighetene om å løslate dem straks og uten betingelser, skriver rapportens forfattere på nettstedet amnesty.org.

På den positive siden bemerker Amnesty at psykologistudenten Liu Di ble satt fri i november i fjor etter å ha vært holdt isolert i fengsel i et år etter å ha krevd frihet for en annen nettaktivist. Men hun burde aldri vært arrestert i det hele tatt, heter det.

(NTB-Reuters-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere