*Nettavisen* Nyheter.

Fengslet etter drapstrusler

Foto: Schrøder, Tor Erik (NTB scanpix)

En mann i 40-årene er siktet for å ha truet med å drepe Nav-ansatte og om å gå til det ekstreme for å få prate med statsministeren.

31.08.12 20:00

Mannen er dømt for å ha gjort alvor av trusler tidligere.

En mann i 40-årene fra Nes, som torsdag truet med å drepe Nav-ansatte på Årnes, ble fredag varetektsfengslet i én uke.

I tillegg til å være siktet for drapstruslene mot Nav, er mannen også siktet for samme ettermiddag å ha kommet med trusler om ekstreme handlinger for å få snakke med statsminister Jens Stoltenberg, skriver rb.no.

Ville ikke gi seg uten kamp
- Også denne trusselen kom over telefon. Han skal ha sagt at han skulle snakke med statsministeren, og for å få til det skulle han om nødvendig gå til det ekstreme. Han ville ikke gi seg uten kamp for å få snakke med statsministeren, og at da var det flere som ville få juling, sier politiadvokat Tom Danielsson i Romerike politidistrikt til rb.no.

Politiets sikkerhetstjeneste er varslet om truslene som innbefattet statsministeren torsdag.

Trusseldømt tidligere
Om lag to timer etter at nesbuen framsatte drapstruslene mot de ansatte ved Nav-kontoret på Årnes torsdag, ble han pågrepet av politiet og ført til arresten i Lillestrøm. Fredag ble han framstilt for varetektsfengsling.

Ifølge politiadvokaten er bakgrunnen for varetekstfengslingen at mannen i 2006 ble dømt for trusler.

- Den gangen var det ikke bare verbale trusler, men verbale trusler som ble fulgt opp med håndgripeligheter. Truslene gikk fra ord til handling, sier politiadvokaten.

Les flere saker fra rb.no her.

Etter det Romerikes Blad kjenner til skal mannen da først ha framsatt verbale trusler før han fulgte opp med å sperre veien, forfølge en bil og kjøre på bilen med vilje.

Nesbuen ble da dømt til 30 dagers fengsel.

Erkjenner ikke straffskyld
- Han har også forklart at han blir fort sint og har kort lunte og mener det skyldes en sykdom han har. Vi ønsker å få sjekket ut om det faktisk er riktig. Hvis det er riktig, så er spørsmålet om hvordan vi kan hindre en gjentagelse. Han skal derfor undersøkes av lege i løpet av uka. Vi kan ikke ta sjansen på at dette skjer igjen, og begjærte han derfor fengslet med bakgrunn i faren for gjentakelse, sier politiadvokaten.

Mannen selv erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen og har anket til lagmannsretten.

- Han mener han ikke har sagt det han er beskyldt for å ha sagt, og at det hele er en misforståelse, sier mannens forsvarer, advokat Dag Svensson, til rb.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag