RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FUNNET DØD: Politimenn med båren med den avdøde foretningsmannen Yoo Byung-eun (73). Han har vært etterlyst til fergeulykken i Sør-Korea i april der over 300 mennesker døde. Yoo var øverste leder i familien som eide fergen. Han ble funnet i en av sine mange frukthager tilknyttet gårdene han eier.
FUNNET DØD: Politimenn med båren med den avdøde foretningsmannen Yoo Byung-eun (73). Han har vært etterlyst til fergeulykken i Sør-Korea i april der over 300 mennesker døde. Yoo var øverste leder i familien som eide fergen. Han ble funnet i en av sine mange frukthager tilknyttet gårdene han eier. Foto: Yonhap (Reuters)

Ferje-eier funnet død i frukthage

Sist oppdatert:
Var etterlyst etter fergeulykken i Sør-Korea som drepte 300 mennesker.

Siden fergen Sewol forliste i april har sørkoreansk politi jaktet på Yoo Byung-eun (73). Han var øverste leder i familien som eide og drev fergen Sewol. Nærmere 300 mennesker mistet livet da den forliste i april.

Koreanske myndigheter har fått mye kritikk for måten de har håndtert fergeulykken på. At politiet ikke klarte å spore opp Yoo Byung-eun var en stor torn i øyet på mange politikere. Det var utlyst en dusør på cirka 3 millioner kroner for 73 år gamle Yoo.

Etter ulykken ble 15 av Sewols overlevende mannskap - inkludert kapteinen - tiltalt for blant annet drap. Videoer har vist hvordan barn fulgte instrukser og ble i kahyttene mens mannskapet forlot skipet.Funnet 12. juni
73 år gamle Yoo var tiltalt for underslag, uaktsomhet og skatteunndragelser. Så sent som mandag 21. juli beklaget myndighetene at Yoo ikke var pågrepet. Det ble da også utstedt en ny arrestordre på ham.

Nå viser det seg at kroppen til Yoo ble funnet allerede 12. juni blant plommetrær på en av gårdene som tilhørte ham, melder Reuters. Frukthagen ligger i byen Suncheon sør i landet. Sammen med den døde kroppen ble det funnet en bok skrevet av Yoo, og en tom flaske med haileverolje.


ETTERLYST: Bildet av foretningsmannen Yoo Byung-eun er velkjent for innbyggerne i Sør-Korea. Mannen har vært etterlyst siden forliset. Her ser to sørkoreanere på en tv-skjerm som viser at bilde av Yoo.


- Vi er ikke perfekte
Politisjef Woo Huyng-ho i Suncheon sier at politiet ikke var klar over at boken var skrevet av Yoo. Hvis de hadde visst dette, ville de ha gjennomført DNA-undersøkelser fortere for å indentifisere den døde kroppen.

- Vi visste ikke på det tidspunktet at boken var skrevet av Yoo. Vi innrømmer at vi ikke er perfekte, sier han.


SANK: 16. april 2014 sank fergen Sewol. Blant de 294 døde var 245 studenter på klassetur til øya Jeju. Bare 75 av studentene overlevde. 10 mennesker er fortsatt offisielt savnet etter ulykken.


Lignet på en hjemløs
Kroppen hadde gått 80 prosent i oppløsning da den ble funnet. Myndighetene vet derfor ikke når Yoo døde. Politiet tror at han har tatt sitt eget liv.

Personen som fant Yoo i den store frukthagen forteller at han så ut som en hjemløs person der han lå.

HAR LETT LENGE: Funnet av foretningsmannen Yoo har blitt lagt merke til i Sør-Korea. I flere måneder har den manglende pågripelsen av Yoo skapt hodebry for myndighetene.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere