Gå til sidens hovedinnhold

Ferrari-knuseren mot ny smell

Svensken som spektakulærkrasjet millionbilen er i nye problemer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Problemene til den svenske forretningsmannen Stefan Eriksson, populært kalt Tjock-Steffe, ser ikke ut til å ende. Tre måneder etter at han ble sluppet ut av fengsel i USA risikerer han å bli utlevert til Storbritannia, ifølge Realtid.se.

NA24 - din næringslivsavis

Britiske konkursetterforskere skal nemlig være ute etter svensken som grunnla spillkonsollselskapet Gizmondo, som endte i en spektakulær konkurs. Etterforskerne gransker om selskapet kan ha blitt svindlet og de skal ha snakket med alle andre parter, men ikke fått tak i Tjock-Steffe.

- Vi har intervjuet alle hovedpersonene. Men vi mangler fortsatt å snakke med Stefan Eriksson, sa etterforsker Colin Wilson hos Begbies Traynor til den engelskspråklige svenske avisen The Local forrige uke.

Til Realtid.se forklarer etterforskeren James Hunt at dersom Tjock-Steffe ikke stiller opp til intervju så kan høyesterett beordre han til å samarbeide. Dersom det ikke skulle skje kan de anholdes i sitt fravær og bli begjært utlevert til Storbritannia.

Eriksson hevdet overfor The Local at han ikke har noe å skjule.

Luksuslivet ble mareritt
Stefan Eriksson ble kjent som Tjock-Steffe etter sin tid som leder for Uppsalamafiaen. Innen milliardtapet i Gizmondo var et faktum rakk selskapets grunnlegger å brenne alle pengene på markedsføring og et liv i sus og dus.

Dette luksuslivet tok imidlertid en brå slutt da finansakrobaten ble verdensberømt fordi han i begynnelsen av 2006 totalvraket en Ferrari Enzo til en million dollar i en lyktestolpe utenfor Los Angeles.

Tjock-Steffe forklarte til politiet at en tysker ved navn Dietrich hadde sittet bak rattet. Ifølge Eriksson stakk Dietrich til skogs etter at bilen ble delt i to, i en voldsom krasj mot en lyktestolpe og i en angivelig hastighet på 240 kilometer i timen på Malibu Highway i California.

Turen endte rett i fengsel etter at Eriksson ble hektet for ulovlig våpenbesittelse og falsk forklaring.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg