*Nettavisen* Nyheter.

Ferske målinger gir Fogh klar ledelse

Foto: Heiko Junge (SCANPIX)

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har foreløpig en betryggende ledelse i forhold til den sosialdemokratiske opposisjonen, foran det danske Folketingsvalget 8. februar.

25.01.05 15:08

Flere meningsmålinger gir den sittende koalisjonen et klart forsprang på opposisjonen, melder nyhetsbyrået Reuters. En måling Gallup har gjort for Berlingske Tidende viser at regjeringspartiene ville fått til sammen 102 av de 179 setene i parlamentet, fire flere enn i inneværende periode.

Sosialdemokratene, som slites av interne lederstrider, ville mistet fem seter, og kommet tilbake med 73. De siste fire setene består av to representanter fra Grønland og to fra Færøyene.

En måling Megafon har gjort for dansk TV2 bekrefter tendensen.

Lederstriden i det sosialdemokratiske partiet har blusset opp etter at tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen overraskende kom hjem fra Brussel, hvor han er medlem av Europaparlamentet, for å drive valgkamp for partikolleger.

Nyrups inntreden i den danske valgkampen har gjort at mange igjen stiller spørsmål ved den nåværende partilederens lederegenskaper. Mogens Lykketoft overtok som leder etter Nyrup Rasmussen i 2002. Han har innrømmet at partiet har en tung vei å gå for å vinne valget 8. februar.

Det er ventet at Lykketoft vil bli presset til å trekke seg som partileder dersom sosialdemokratene taper valget, noe som i så fall vil utløse en ny kamp mellom Lykketofts og Nyrups tilhenger om makten i partiet.

ferske målinger viser at danske velgere mener Poul Nyrup Rasmussen gjorde en bedre jobb som partileder en Mogens Lykketoft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag