Gå til sidens hovedinnhold

Fett betalt for kilotap

Noen steder kan det lønne seg å være feit.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Overvektige innbyggere i den norditalienske byen Varallo får nå et tilbud av de sjeldne. Byens borgermester har nemlig sagt at dersom de begynner å bevege seg på tredemølla eller andre steder, venter det gull og glitter, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Det er bestemt at byen skal bli lettere og for å få til det får mennene som går ned 4 kilo på en måned 50 euro, 400 kroner, mens kvinnene kun må ned tre kilo for å få utbetalingen.

Det er også lagt ut en mer langsiktig gulrot. Dersom de klarer å opprettholde den nye og lettere vekten i fem måneder vil de få ytterligere 200 euro, 1600 kroner.

- Mange mennesker sier at de virkelig ønsker å gå ned i vekt, men at det er så vanskelig. Så jeg tenkte: Hvorfor går vi ikke på en gruppediett, sier borgermester Gianluca Buonanno, ifølge Reuters.

I Italia er 35 prosent av innbyggerne overvektige. I Varallo bor det 7.500 mennesker, så dersom alle de overvektige i byen klarer å miste den angitte vekten samt å holde seg i fem måneder må byen hoste opp 5,25 millioner kroner.

Det fremkommer imidlertid ikke om jojo-slankere vil kunne få flere utbetalinger.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene