*Nettavisen* Nyheter.

Fikk endelig møte mamma

Foto: (AP/Scanpix)

- Hun kalte meg mamma, jubler Luz Cuevas etter at hun fikk møte datteren for første gang på seks år. Vesle Aliyah var bare ti dager gammel da hun ble kidnappet.

06.03.04 18:33

Vesle Delimar Vera, som hun opprinnelig var døpt, fikk møte foreldrene sine på et statlig kontor i New Jersey i USA sent torsdag kveld. En dommer har godkjent en plan som innebærer at foreldrene gradvis skal overta omsorgen for datteren, forteller foreldrenes advokat Andrew Micklin, ifølge Ananova.

Luz Cuevas og Pedro Vera var ifølge en talsperson overlykkelige over å få møte datteren, seks år etter at hun ble født.

- Hun kalte meg mamma og aksepterte meg, fortalte Luz Cuevas etter møtet.

Cuevas forteller også at seksåringen ser ut til å ha forsonet seg med å få ny mor. Psykologer følger både jenta og foreldrene tett, og skal sørge for at overgangen går bra.

- Vi venter å støte på noen problemer, men den egentlige moren har et trygt og kjærlig hjem og jenta har andre søsken. Moren er innstilt på å gjøre alt for å gjøre overgangen så lett som mulig for datteren, sier en talsperson for foreldrene.

Møttes i bursdag
Vesle Delimar ble kidnappet av Carolyn Correa i 1997. Correa satte også fyr på huset for å skjule kidnappingen. Politiet konkluderte med at spedbarnet hadde omkommet i brannen.

Moren Luz gav imidlertid aldri opp håpet. Ved en tilfeldighet oppdaget Luz datteren i et bursdagsselskap i januar. Correa introduserte mor og datter for hverandre, og Luz så med en gang at jenta lignet veldig på hennes andre barn. DNA-tester har bekreftet at seksåringen er hennes datter.

Delt omsorg
Correa døpte den vesle jenta Aliyah, og de rettmessige foreldrene har valgt å fortsette å bruke dette navnet.

Cuevas bor ikke lenger sammen med barnefaren, og foreldrene skal dele omsorgen for datteren.

Snakker ikke engelsk
Den største utfordringen er nå at mamma Luz Cuevas snakker svært lite engelsk, mens datteren Aliyah ikke snakker et ord spansk.

- Moren snakker nok engelsk til å kommunisere med barnet. Hun kan snakke om mat og farger, hvordan hun har det og slike ting. Moren forstår imidlertid at hun må lære seg bedre engelsk, sier talspersonen, ifølge CNN.

Moren ønsker også at datteren skal lære spansk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.