Fikk feil dødsdom av falsk norsk lege

«Anna» (66) fikk beskjed om at hun skulle dø og kunne få mange smertestillende sprøyter hun ønsket. I virkeligheten var det noe helt annet som feilte henne.

08.02.04 15:42

Det var nordmannen som ved en feil hadde fått jobb som lege ved sykehuset i Torsby, som gav henne dødsdommen. Anna, en svensk kvinne som vil være anonym, fikk beskjed om at hun hadde kort tid igjen å leve lille julaften i 2002. Fem dager senere oppdaget en overlege ved Torsby sykehus at det ikke var kreftspredning som forårsaket smertene hennes, melder Aftonbladet.

I et intervju med Värmlands Folkblad forteller kvinnen om den traumatiske hendelsen.

Kvinnen var blitt operert for brystkreft høsten 2002, og deretter behandlet med cellegift og strålebehandling.

Stadig sterkere smerter i ryggen gjorde at hun endte med å bli sendt til Centralsjukehuset i Karlstad med ambulanse, og siden lagt inn på Torsby sykehus, der den falske norske legen har vært ansatt.

Ga beskjed om spredning
Dagen før julaften kom den unge legen fra Norge inn, og forklarte kvinnen at kreften hadde spredt seg. Han skal også ha sagt at hun ikke hadde lenge igjen, og at han skulle ordne det slik at både hun og familien fikk det så bra som mulig den siste tiden.

- Jeg fikk et eget rom og så mange sprøyter jeg ville ha. Det var forferdelig, der skulle jeg ligge og dø, forteller kvinnen.

Feiltolket testresultater
Den falske legen hadde sett resultater fra undersøkelser i Karlstad, og oppdaget to registrerte tilfeller av det han antok var kreftsvulster. I romjula oppdaget imidlertid overlege Odd Kleppenes at det nordmannen hadde tatt for å være kreft, i virkeligheten var forandringer i skjelettet, et resultat av belastningsskader.

Den feilaktige diagnosen skulle ha vært meldt inn av overlege Kleppenes, men dette skal aldri ha blitt gjort.

Den tidligere norske medisinerstudenten lurte en hel bygd, både pasienter, helsepersonell og politikere, blant annet ved å si at han var i slekt med Arne Næss jr. og love store pengebidrag til lokalsamfunnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.