*Nettavisen* Nyheter.

Fikk hull i flyskroget i 9000 meters høyde

Foto: WSAZ (fotograb).

Et Boeing-fly måtte nødlande etter at det oppsto et hull på størrelse med en fotball i flyskroget.

14.07.09 15:48

Boeing 737-maskinen tilhører flyselskapet Southwest Airlines og var på vei fra Nashville i Tennessee til Baltimore mandag.

Under flyturen oppsto det et hull i skroget, noe som medførte i at flyet mistet noe av kabintrykket, opplyser talskvinne for Southwest Airlines, Marilee McInnis, til CNN.

10.000 meters høyde
Hendelsen skjedde i 30.000 fots høyde, noe som utgjør 9141meter, og pilotene så seg nødt til å nødlande flygemaskinen i Charleston i Vest-Virginia.

– Hva som forårsaket hullet er ennå ikke kjent, sier McInnis.

Det var 126 passasjerer og fem besetningsmedlemmer om bord i flyet, men ingen skal ha kommet til fysisk skade. Amerikanske luftfartsmyndigheter skal granske hendelsen.

Gjorde en fantastisk jobb
– Vi har sikkerhetsrutinene på plass, og de ble fulgt i dette tilfellet for å få alle passasjerene og besetningsmedlemmene trygt på bakken. Ifølge våre opplysninger så var passasjerene rolige, og pilotene og flyvertinnene gjorde en fantastisk jobb med å få flygemaskinen ned på bakken, opplyser flyselskapet i en uttalelse.

Flyet vil bli værende på bakken på ubestemt tid for videre inspeksjoner, og flyselskapet har besluttet at de vil undersøke alle sine 181 737-300-maskiner, noe som utgjør en tredel av selskapets flåte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag