RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: WSAZ (fotograb).

Fikk hull i flyskroget i 9000 meters høyde

Sist oppdatert:
Et Boeing-fly måtte nødlande etter at det oppsto et hull på størrelse med en fotball i flyskroget.

Boeing 737-maskinen tilhører flyselskapet Southwest Airlines og var på vei fra Nashville i Tennessee til Baltimore mandag.

Under flyturen oppsto det et hull i skroget, noe som medførte i at flyet mistet noe av kabintrykket, opplyser talskvinne for Southwest Airlines, Marilee McInnis, til CNN.

10.000 meters høyde
Hendelsen skjedde i 30.000 fots høyde, noe som utgjør 9141meter, og pilotene så seg nødt til å nødlande flygemaskinen i Charleston i Vest-Virginia.

– Hva som forårsaket hullet er ennå ikke kjent, sier McInnis.

Det var 126 passasjerer og fem besetningsmedlemmer om bord i flyet, men ingen skal ha kommet til fysisk skade. Amerikanske luftfartsmyndigheter skal granske hendelsen.

Gjorde en fantastisk jobb
– Vi har sikkerhetsrutinene på plass, og de ble fulgt i dette tilfellet for å få alle passasjerene og besetningsmedlemmene trygt på bakken. Ifølge våre opplysninger så var passasjerene rolige, og pilotene og flyvertinnene gjorde en fantastisk jobb med å få flygemaskinen ned på bakken, opplyser flyselskapet i en uttalelse.

Flyet vil bli værende på bakken på ubestemt tid for videre inspeksjoner, og flyselskapet har besluttet at de vil undersøke alle sine 181 737-300-maskiner, noe som utgjør en tredel av selskapets flåte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere