RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
800 MISTET LIVET: I helga skjedde trolig den verste ulykken til nå da en fiskebåt overlesset med migranter gikk ned. Rundt 800 mennesker mistet trolig livet.
800 MISTET LIVET: I helga skjedde trolig den verste ulykken til nå da en fiskebåt overlesset med migranter gikk ned. Rundt 800 mennesker mistet trolig livet. Foto: Lino Azzopardi (Ap)

Fikk inn 27 nødanrop fra migrantbåter på én dag

Sist oppdatert:
Krevende dager for den italienske kystvakten.

ROMA (NTB) Ressursene strekker ikke til når italiensk kystvakt prøver å håndtere alle nødsignalene fra båtflyktninger i Middelhavet.

– Hvordan kan jeg håndtere en sånn situasjon?

Kaptein Leopoldo Manna i den italienske kystvakta peker mot en stor skjerm i kommandosentralen i Roma som viser båttrafikken i Middelhavet. Herfra følger han situasjonen direkte. Søndag fikk de inn hele 27 nødanrop fra migrantbåter på én dag.

Les også: Betaler menneskesmuglerne 10.000 kroner - eller med sine egne organer

– Vi reagerer på alle. Men det er krevende å finne ressurser til å rykke ut til 27 nødanrop på en gang. Vi må bruke de ressursene vi har, vi ber kommersielle skip og fiskeskøyter i nærheten om å bistå, sier Manna til NTB.

Les også: - Du lar ikke noen dø foran øynene dine

Utilstrekkelig

Den italienske kystvakta avsluttet den omfattende søk- og redningsoperasjonen Mare Nostrum i fjor. Nå leder italienerne i stedet EUs patruljeoperasjon Triton, som hjelpeorganisasjonene kaller sørgelig utilstrekkelig.

MIGRANTER I HAVN: Italiensk kystvakt har brakt migranter til havn i Sicilia. Kystvakta gjennomfører fortsatt redningsaksjoner nær Libyas kyst, selv om operasjonen Mare Nostrum ble avsluttet i fjor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere