RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk lavere straff

Sist oppdatert:
Fikk lavere straff i hovedretten for å ha mishandlet prinsesse Victorias venn til døde.

Tre av de fem siktede tenåringene ble tirsdag dømt av hovedretten til et år i ungdomsfengsel for grov mishandling med døden til følge. Det er to år mindre enn de fikk i Stockholm tingrett. To andre ble frikjent, en mer enn i tingretten.

Vil kanskje anke
Retten fant guttene, som nå er i alderen 16- til 17 år, skyldige i å ha slått og sparket Riccardo Campogiani (16), slik at han senere døde av skadene.

Flere av de dømtes advokater sier de vil vurdere å anke dommen. Kjendisadvokat Leif Silbersky, som har forsvart en nå 16 år gammel gutt, sier han er skuffet over at de siktede dømmes kollektivt.

- Det som er gledelig med dommen er at verken min klient eller de andre guttene er dømt for mord. Dessuten har hovedretten vurdert straffen helt annerledes enn tingretten. Det som er negativt er at guttene ble dømt overhode, sier Silbersky til aftonbladet.se.

På fest
Riccardo var på en tenåringsfest på Kungsholmen i Stockholm i oktober i fjor. Under festen ble det bråk og 16-åringen ble mishandlet på det groveste. Et døgn senere døde han av skadene han fikk.

Saken førte til stor oppstandelse i Sverige, og blant annet Kronprinsesse Victoria, som kjente avdøde, gikk ut og viste sin avsky overfor volden.

Kjente hverandre
Grunne til at straffen er satt ned, er at mishandlingen skjedde over kort tid. I tillegg kjenner flere av vitnene hverandre og vitneutsagnene må derfor bedømmes med en viss forsiktighet.

Alle de siktede nektet straffskyld under rettssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere