RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk med feil baby hjem

En rumensk kvinne fikk med seg en guttebaby i stedet for jentebabyen hun hadde født.

Da Cristina Zahariuc (35) kom hjem fra sykehuset fant hun ut at sykehuset hadde gitt henne en gutt i stedet for den lille jenta hun hadde født.

- Sykepleierne ga meg babyen i klærne jeg hadde gitt til dem, så jeg mistenkte ingenting, sier Cristina Zahariuc til Ananova.

Hun fikk seg raskt en overraskelse hun ikke hadde forventet.

- Da jeg kom hjem, inviterte noen venner og barnets faddere til å møte henne, la jeg merke til at min lille jente hadde en penis. Jeg ble lamslått, sier Zahariuc.

Personalet ved Sfanta Maria Hospital i fylket Lasi forteller at årsaken til forvekslingen er at babyene hadde lignende etternavn – Zahariuc og Zaharia – og lå i barnesenger ved siden av hverandre.

Sykehuset har allikevel innledet en intern granskning, for å finne ut hvem som har skylden.

Faren til jenta, Constantin Zahariuc (38), sier at han ikke vil saksøke eller kreve erstatning. Han er bare fornøyd med å ha jenta si trygt hjemme.

- Det var veldig merkelig. Vi ringte til sykehuset, for å fortelle dem om forvekslingen. De bare la på og sa at vi måtte slutte å tulle. De trodde vi prøvde å lure dem, sier faren.

Foreldrene har allerede to gutter. En seksåring og en tiåring, derfor hadde de veldig lyst på ei jente denne gangen. Jenta har fått navnet Ana Maria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere