RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk statsstøtte for kjelleren

Sist oppdatert:
Josef Fritzl fikk 20.000 i statsstøtte for å bygge datterens fengsel.

I 24 år holdt han datteren Elisabeth fanget i skrekkjelleren.

Denne ble bygget som et tilfluktsrom på en tid da frykten for atomkrig var reell. Derfor fikk Fritzl og familien tilskudd fra staten til å bygge bunkeren i kjelleren, skriver svenske Aftonbladet på nett.

Josef Fritzl søkte om pengestøtte og fikk søknaden innvilget. Først 24 år senere ble det klart hva Josef Fritzl egentlig hadde i tankene da han bygde kjelleren.

Det er avisen Österreich som skriver at Fritzl på 1980-tallet fikk 30.000 schilling, rundt 20.000 kroner i støtte, siden han viste samfunnsansvar og bygde et tilfluktsrom under eneboligen sin i Ybbstrasse i Amstetten.

Fritzl fikk sju barn med datteren i løpet av de 24 årene han holdt henne fanget. Ett av barna døde, tre bodde sammen med moren i kjellerleiligheten, mens tre ble oppdratt av Josef Fritzl og kona.

Politiet foretar fortsatt undersøkelser i det som er blitt omtalt som skrekkjelleren. Lokalet er til og med blitt undersøkt av likhunder.

Politiet undersøker også vann-, strøm- og gassinstallasjoner for å bekrefte om det kan stemme at Fritzl ikke har hatt noen medhjelpere, slik han selv hevder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere