RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk telefon fra gissel

Sist oppdatert:
En venn av italienske Giuliana Sgrena som skal være tatt som gissel i Irak, ble lørdag oppringt fra journalistens telefon.

Barbara Schiavulli arbeider som korrespondent for det italienske nyhetsbyrået GRT i Irak. Lørdag fortalte hun at hun hadde mottatt en oppringning fra Sgrenas telefon, ifølge Reuters.

Det var imidlertid uklart hvem som var i den andre enden. Schiavulli forteller at Sgrenas telefonnummer kom fram på telefonskjermen hennes, men da hun tok samtalen kunne hun bare høre arabisk musikk i bakgrunnen.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal kollegaen også ha mottat en oppringning fra Sgrenas telefon på fredag. I bakgrunnen hørte hun skuddsalver, og Schiavulli tror det kan ha være selve kidnappingen hun hørte.

Mer enn 120 utlendinger er tatt som gissel i Irak i løpet av det siste året, og rundt en tredel av de er blitt drept. Ifølge den italienske statsministeren Silvio Berlusconi, arbeider italienske myndigheter med å få løslatt journalisten.

Det er den lite kjente gruppen Islamic Jihad Organisation som har tatt på seg ansvaret for bortføringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere