RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk tilbake eget hjerte

Sist oppdatert:
Ti år etter at Hannah (12) fikk nytt hjerte, grep det gamle hjertet inn da kroppen sa stopp.

For ti år siden fikk lille Hannah Clark transplantert inn nytt hjerte. Jenta led av kardiomyopati, som doblet hjertestørrelsen og kunne føre til at hjerte ville bryte sammen innen et år.

Donorhjertet tok over det meste av oppgaven med å pumpe blod rundt i kroppen, og slik fikk jentas eget hjerte hvile.

Avviste hjertet
I november i fjor viste en rutinesjekk at Hannahs kropp avviste det transplanterte hjertet – etter at det hadde fungert i ti år, melder BBC.

Legene ved Great Ormond Street Hospital i London måtte reagere raskt. Donorhjertet ble fjernet, og Hannahs hjerte – som fortsatt var i jentas kropp – måtte klare seg på egen hånd. Og mirakuløst nok: Det gikk utmerket.

- Vidunderlig
- Det var en liten mulighet for at hjertet hennes ville kunne fungere igjen. Det fungerte. Det er virkelig vidunderlig, sier Sir Magdi Yacoub, som utførte hjerteoperasjonen for ti år siden. Han gav råd til kirurgene som opererte jenta på nytt 20. februar i år.

Den walisiske jenta skal være i fin form etter operasjonen.

Den walisiske jenta er trolig den første pasienten i Storbritannia som har fått reversert en hjertetransplantasjon, skriver BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere