Gå til sidens hovedinnhold

Fikk trøst av prestekona

Etter å ha fått den grusomme beskjeden om at hun er mistenkt for å stå bak sin egen datters forsvinning, reiste Kate rett til sin gode venninne. Les det eksklusive intervjuet her.

PRAIA DA LUZ (Nettavisen):- Det eneste som står i hodet på Kate nå, er Madeleine, sier hennes gode venninne Susan Hubbard til Nettavisen.

Det er sent fredag kveld i Praia da Luz på Algarve-kysten. Nettavisen møter prestekona Susan utenfor hennes bolig.

Bare timer i forveien fikk venninnen Kate McCann den dramatiske beskjeden fra portugisisk politi om at hun er mistenkt for å ha noe med sin egen datters forsvinning å gjøre.

Les også:
Politiet: – Har du drept din datter?
Likstank på Maddies kosebamse
Madeleines far formelt mistenkt

Flere timer i avhør
Etter å ha sittet i avhør i timevis – og med hele verdenspressen i hælene - ble hun kjørt til presteboligen på det populære feriestedet i Portugal.


- Tvillingene hennes var her i dag. Hun kom hit for å få være sammen med barna sine, forteller Susan.

Da Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet 3. mai i år, delte hun soverom med sine to yngre tvillinger, Sean og Anelie (2).

Da Nettavisen snakket med den britiske prestekona, hadde Susan akkurat kjørt Kate til leiligheten McCann leier i Luz Parque.

Å være mistenkt av politiet tar Kate med fatning.

Kate er opptatt av en eneste ting: Hvem leter etter Madeleine nå?

- Hun fortalte meg i dag: «Politiet kan etterforske meg og hele familien min så mye de vil. Men de glemmer jo helt Madeleine.» Det eneste Kate tenker på, er at hun vil ha sin datter tilbake, forteller Susan.

Gode venner
Susan kom til Praia da Luz tre dager etter at Madeleine forsvant. Noen dager senere møttes hun og Kate for første gang. Etter det har de truffet hverandre jevnlig og blitt gode venninner.

Susan kan ikke fatte at politiet i det hele tatt kan tro at Kate eller ektemannen Gary kan ha noe med forsvinningen å gjøre.

- Politiet gikk så langt i dag at de tilbød Kate en avtale mot at hun tilstod. Det er jo helt meningsløst. Hvis man setter seg ned og tenker logisk, så kan de ikke ha gjort det, sier Susan.

Hun trekker fram leiebilen til McCann som et eksempel.

- De leide bilen først 25 dager etter at Madeleine ble borte. Hvordan kan da bilen ha blitt brukt i denne forbindelsen?

Sjokkert over media
Ikke langt unna presteboligen ligger leilighetskomplekset i Luz Ocean Club der Madeleine bodde sammen med foreldrene og de yngre tvillingene fram til hun forsvant. En stund etter forsvinningen orket ikke foreldrene å bo der lengre, og de flyttet til et hus i nærheten.

189354

Susan hadde akkurat kjørt Kate tilbake til leiligheten foreldrene leier da hun møtte Nettavisen. Utenfor huset stod en hel flokk kameramenn og journalister. Prestekona er sjokkert over media som følger ekteparet dag og natt.

- Det er ikke lenger Madeleine som pryder overskriftene verden over. Kate og Gary har nå blitt kjendiser. Alle ser ut til å glemme Madeleine, sukker Susan.

Men hun klandrer ikke media. Hun er – i likhet med Kate og Gary – langt mer opptatt av portugisisk politi, som hun mener ikke gjør jobben sin godt nok.

- Hva i all verden er det politiet holder på med? Kate og Gary er verdens snilleste mennesker. Alle som kjenner dem, vet at de ikke kan ha gjort det.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto