Gå til sidens hovedinnhold

Fikk vite at «mamma» kidnappet henne

Seks år gamle Delimar Vera har fått vite sannheten: at kvinnen hun trodde var mamma, kidnappet henne da hun var ti dager gammel og startet en brann for å skjule sporene.

Da Delimar var ti dager gammel ble barnerommet hennes ødelagt i brann. Alle trodde babyen døde selv om liket ikke ble funnet i brannruinene, men moren Luz Cuevas ga aldri opp håpet.

Traumatisk
Seks år etter fant Cuevas sin datter under et bursdagsselskap. En DNA-test beviste at hun var Delimars biologiske mor. Kvinnen som kidnappet Delimar, ble denne uken arrestert, og nå har Delimar fått vite den brutale sannheten:

Kvinnen hun i seks år har kalt «mamma», kidnappet henne fra sin venninne da hun var ti dager gammel. For Delimar er det hele en stor påkjenning, sier talsmann for barne- og familiemyndighetene i New Jersey Andy Williams.

- Selvsagt er dette en traumatisk opplevelse, sier Williams til New York Daily News.

Fredag kan Delimar få møte sin biologiske mor igjen, dersom en dommer godkjenner en plan om å overføre foreldreansvaret til Luz Cuevas gradvis.

- Vi vil gjøre det raskt, men ikke raskere enn hun kan takle, sier Williams.

Carolyn Correa sitter nå fengslet og er siktet for kidnapping av Delimar i 1997 fra hennes hjem i Philadelphia og for å ha satt fyr på huset. Correa var en venninne av Cuevas, men brøt kort tid etter brannen all kontakt.

Tror fortsatt Delimar er hennes
Correa insisterer fortsatt på at Delimar er hennes barn, opplyser advokaten hennes.

- Jeg vet ikke om hun virkelig tror at det var hennes barn, eller om det er snakk om en depresjon, sier Jeffrey Zucker.

Kort tid før hun kidnappet Delimar, skal Correa ha født et dødt barn, og kan ha blitt overbevist om at Delimar faktisk var hennes barn. Hun lot til og med politiet ta DNA-prøver fra jentas munn da Cuevas fattet mistanke, sier Zucker.

Det var denne testen som viste at jenta som var oppdratt som Aliyah, egentlig var Delimar, som alle utenom moren trodde om kom i brannen i 1997.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot