*Nettavisen* Nyheter.

Fildeler ble knust i retten

I USA har nå plateindustrien vunnet en sak mot en fildeler uten å kunne bevise at hun hadde gjort noe ulovlig.

25.08.06 14:29

Da den tiltalte fildeleren hadde fått vite at det var en rettsordre om inndragelse av harddisken hennes som bevis i en en fildeligssak, skal hun ifølge saksøkeren ha benyttet drastiske tiltak for å hindre at hun ble dømt.

Slettet alt før den ble overlevert
Før harddisken ble overlevert skal hun etter sigende ha benyttet spesiell programvare som gjennomfører sikker sletting av all data, såkalt whiping. Dermed er det umulig å hente opp noe informasjon fra harddisken, melder InternetCases.

Harddisken som ble overlevert var dermed totalt verdiløs, og saksøkeren Aristra Records kunne ikke med sikkerhet bevise at noe lovbrudd var begått.

Vant uten bevis
Dette førte til at selskapet ba om at retten automatisk tildelte dem seieren i rettssaken (entry of default). Dette fordi hun hadde tuklet med bevisene.

Dette etterkom retten, og plateselskapet har nå 30 dager på seg å bestemme hvor mye de vil kreve i erstatning. Hun var i utgangspunktet anklaget for å ha lastet ned over 200 sanger i løpet av 2005. Maksimal straff er 150.000 dollar per sang.

Ville statuere eksempel
Retten legger vekt på at den tiltalte har handlet i ond hensikt, og at hun hadde «åpenbar forrakt» for retten og viste fundamental ignoranse for den juridiske prosessen.

Dette ble også gjort for å statuere et eksempel på at dette ikke var en akseptabel fremgangsmåte.

Plateindustrien står nå trolig overfor den største seieren mot en enkeltfildeler noen sinne.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.