RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fildelere skal kastes ut

Også engelske myndigheter vil nå kaste fildelere ut av internett.

Vi har tidligere skrevet om en ny fransk ordning som kan kaste franske internettbrukere ut av internett hvis de blir tatt for fildeling.

England følger etter
Nå ser det ut til at dette forslaget er i ferd med å spre seg. TimesOnline skriver tirsdag at de har fått tak i et lovforslag som for tiden er på en lukket høring blant britiske nettleverandører som legger opp til overvåkning av internettaktiviteten, og som fører til at brukere som er mistenkt for fildeling første får tilsendt en advarsel på e-post.

Ved andre gangs overtredelse blir brukerne midlertidig sperret ute fra nettet, og ved tredje gangs overtredelse skal kontrakten termineres.

Store konsekvenser
Hvis nettleverandørene ikke overholder denne plikten, skal leverandørene kunne saksøkes og detaljer om kundene skal viderebringes til retten.

Ifølge TimesOnline har ikke regjeringen enda bestemt seg for om det også skal være en plikt for ISP-ene å utlevere informasjon om brukere til andre nettleverandører slik at utestengte brukere ikke kan skaffe seg internett andre steder.

Rundt seks millioner nettbrukere i England ned ulovlig fra nettet hvert år.

Har jobbet med frivillig løsning
Dette lovforslaget skal ikke komme overraskende på de store nettleverandørene. Englands fire største nettleverandører skal ha hatt samtale med de største underholdningsselskapene i et halvt år for å finne en frivillig løsning på fildelingsproblematikken.

- Vi ønsker velkommen signalene som regjeringen sender som setter pris på at den kreative industrien har det bra, og som tar å alvor den omfattende problematikken med brudd på opphavsretten på nett, sier Roz Groome, leder for antipiratavdelingen til NBC Universal.

Hvordan den ulovlige fildelingen skal kunne filtreres ut er usikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere